TYDH 2021 yılı yıllık faaliyet programı
Bölge il birlikleri toplantısına ev sahipliği yaptık.
TYDH 2018-2019 yıllık faaliyet programı
Arı Sağlığı, Bakım ve Besleme Semineri Düzenlendi
Ana Arı Üretim İşletmeleri Hazırlanıyor
Gezginci Arıcılıkta dikkat edilmesi gerekenler

Bursa'da Rize tanıtım günleri.

Yazdır
Paylaş
Kaçkar'lardan Uludağ'a dostluk köprüsü... Çayın başkenti, meşhur balı ile yeşil Rize, Ulu şehir Bursa'da buluşuyor
Bursa'da Rize tanıtım günleri.

 

       Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneğinin öncülüğünde 1.Bursa Rize Tanıtım Günleri, 10-11-12-13 Mart 2016 tarihleri arasında Bursa’nın dünyaya açılan yeni kapısı, uluslararası standartlardaki modern fuar alanı Merinos Atatürk Kongre Kültür merkezi fuar alanında 7.000 m2 lik bir alanda düzenlenecek.

 

        Rize, Kültürü ile sanatkârı, sanatçısı, şairi, dünya markası ürünleri ile insanları ile müziği, enstrümanları ile doğal güzelliği ve yöresel mutfağı ile gelenek ve görenekleri ile Bursa’da yaşayan milyonlar ile buluşacak.

 

        Dört gün boyunca başta Rize Valiliğinin öncülüğünde ilçe ve Halk Eğitim merkezlerinin bir birinden özel tanıtım stantlarının yer alacağı Merinos Kültür merkezi fuar alanında kemençenin tulum eşliğinde yankılanacağı melodilerle horonlar tepilecek, atma türküleri Rize manileri dört gün süresince ziyaretçilere dünyanın en lezzetli ve organik çay ikramları sunulacak, yöremizin değerli sanatçılarından oluşan konserler ve fotoğraf sergilerine yer verilecek.

       Bursa Rizeliler Kültür ve Yardımlaşma Derneği yönetim kurulu başkanı Hızır Ofluoğlu “organizasyonunun en büyük emekçileri elbette ki stantları ile renk katacak olan Rizeli esnaflarımız ve Rizeli firma sahiplerimizdir” dedi.

    Ofluoğlu “Bursa Valiliğinin ve Bursa Büyük Şehir Belediyesi’nin bu tanıtım organizasyonuna katmış olduğu ev sahipliği sıcaklığındaki destekleri bizleri daha çok heyecanlandırmakta ve kusursuz bir tanıtım günlerinin organizasyonunu gerçekleştirmek için cesaret vermektedir.”

 

 

       Bursa Rize Tanıtım günlerine firmaların yoğun ilgi gösterdiğini belirten dernek başkanı Hızır Ofluoğlu “ Bursa halkına yöresel yemeklerimizi, folklorumuzu, Feretikomuzu, dünyaca ünlü balımızı, organik yağ, peynir ve mısır unumuzu, çayımızı tattıracağız ve tanıtacağız” dedi.

 

     Başkan Hızır Ofluoğlu “1.Bursa Rize Tanıtım Günleri organizasyonunun fikir aşamasından bugünlere kadar yapılan tüm hazırlık çalışmalarında Rize Milletvekillerimiz, Rize Valimiz, Rize Belediye başkanımızın katkıları, destekleri ve ilgileri çok büyüktür. Bu vesile ile Bursa’da yaşayan tüm halkımızı Rize Tanıtım Günlerinde misafir etmekten onur duyacağız” dedi.


     Bursa Rize tanıtım günlerinde değerli hemşehrilerimizi ve tüm Bursa halkını balımızı tatmaya bekliyoruz. 

Menderes Olkun - 2016-05-30 15:59:55
fındıklıda üretilen hakiki karakovan balı almak istiyorum hasta için nasıl-kimden alabilirim?rnŞimdiden teşekkürler.
Adınız :
E-Mail Adresiniz :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
© Copyright Rab53. Bu sitede yayınlanan bilgilerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
İrtibat Telefon : 0 (464) 212 00 17 - Fax : 0 (464) 212 00 15
E-Posta : rab.53@hotmail.com
VipTicaret