TYDH 2021 yılı yıllık faaliyet programı
Bölge il birlikleri toplantısına ev sahipliği yaptık.
TYDH 2018-2019 yıllık faaliyet programı
Arı Sağlığı, Bakım ve Besleme Semineri Düzenlendi
Ana Arı Üretim İşletmeleri Hazırlanıyor
Gezginci Arıcılıkta dikkat edilmesi gerekenler

Tarçın ve Bal Karışımının İnanılmaz Faydaları

Yazdır
Paylaş
Tarçın ve bal, sayısız sağlıklı özelliğe sahip, hem lezzetli hem de besleyici yiyeceklerdir. İkisini karıştırıp hem sağlıklı özelliklerini arttırabilir hem de her gün kolaylıkla tüketebileceğiniz bir karışım elde edebilirsiniz.
Tarçın ve Bal Karışımının İnanılmaz Faydaları

KİLO KAYBI

Metabolizmanızı çalıştırmaya yardımcı olur ve canınızın şeker çekmesini azaltır. Ayrıca tarçın kandaki glikoz seviyesini dengeleyip bedeninizdeki fazla yağ ve sıvıyı atmanıza yardımcı olur. Tarçın ve balı karıştırıp, sıcak suya ekleyerek öğünler arasında tüketinmeniz bu konuda çok faydalı olacaktır.

 

SOĞUK ALGINLIĞI

Sık ya da ağır soğuk algınlığı şikayeti olanlar bir kaşık ılık bal çeyrek kaşık toz tarçınla üç gün boyunca birer kez alabilir. Bu tedavi çoğu kronik öksürüğü ve soğuk algınlığını tedavi edebilir, sinüsleri temizleyebilir.

 

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ

Her gün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virüs saldırılarına karşı korur. Araştırmacılara göre bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir. Balın düzenli kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve virüslerle savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.  

 

DİŞ AĞRISI

Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe uygulanır. Ağrı kesilene kadar günde üç defa uygularsanız etkisini göreceksiniz.

 

BOĞAZ ENFEKSİYONLARI

Bal ve tarçın ikilisi boğaz enfeksiyonlarına iyi gelir ve önler. Aynı zamanda antibiyotik ve antienflamatuar özellikleri sayesinde faranjit, bademcik iltihabı, ses kısılması, disfoni gibi hastalıkların tedavisinde etkilidir. Tarçın bal karışımınızdan bir kaşığı ılık suya ekleyin. Bu karışımı içebilir veya gargara yapmak için kullanabilirsiniz.

KALP HASTALIKLARI

Bal ve Tarçınla bir karışım yapıp ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sürün. Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır. Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

 

SİVİLCELER

Üç yemek kaşığı bal ve bir çaykaşığı toz tarçını karıştırın. Yatmadan önce sivilcelerinizin üzerine sürün ve ertesi gün ılık suyla yıkayın. İki hafta her gün uygulanırsa sivilce tedavisinde yardımcı olacaktır.

YORGUNLUK

Yakın zamanda yapılan araştırmalar gösteriyor ki baldaki şeker vücudun güç kazanmasına yardımcı oluyor. Bal ve toz tarçın tüketen yaşlılar daha zinde ve esnek olduklarını ifade ediyor. Her gün diş fırçaladıktan sonra ve öğleden sonra 15.00'te alındığında bir haftada vücut direnci artıyor.

 

Rize balı siparişi için tıklayınız.

Adınız :
E-Mail Adresiniz :
Yorumunuz :
Güvenlik Kodu :    
   
GÜNÜN DİĞER HABERLERİ
© Copyright Rab53. Bu sitede yayınlanan bilgilerin her hakkı saklıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
İrtibat Telefon : 0 (464) 212 00 17 - Fax : 0 (464) 212 00 15
E-Posta : rab.53@hotmail.com
VipTicaret