Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği olarak toplantı yapılmıştır.

Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği olarak toplantı yapılmıştır. Rize İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Abdulahmet TOPÇU bu önemli toplantıya katılım sağlamıştır. Arıcılarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.
Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir PAKDEMİRLİ ile Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği olarak toplantı yapılmıştır.

akanımızla birlikte, Hayvancılık Genel Müdürü Sayın Zekeriyya ERDURMUŞ’un katıldığı toplantıya TAB olarak;
Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanı Sayın Ziya ŞAHİN,
Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mehmet EKİCİ,
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Düzce İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Cafer KABA,
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Samsun İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Rasim KAPLAN,
Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Çorum İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Yücel SAYGI,
Ordu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Akın ÇİFTÇİ
Trabzon İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Zekeriya AYDIN
Rize İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Sayın Abdulahmet TOPÇU
TAB Yönetim Kurulu Danışmanı Sayın Suat MUSABEŞEOĞLU katılım sağlamışlardır.

--- Mersin toplantımızda; Bakanımız tarafından bal ormanlarının genişletilmesi ve yaşanılan sorunların giderilmesi hakkında talimat verilmiş olup, Geven-Lavanta-Kestane alanlarının arttırılması konusunda karar alınmıştır. Bu konuda ortak yol haritası oluşturmak üzere, gelecek hafta Orman Genel Müdürlüğümüz ile görüşme planlanmıştır.

--- Bal aromalı şurubun yasaklanması konusunda son 3 yıldır yürütülen çalışma ve girişimlerimizin nihayete ermesinden dolayı, Sayın Bakanımıza Arıcılarımız adına teşekkür edilmiştir.
Sayın Bakanımız; “Bal Aromalı Şurubu yasaklamamızdan daha önemli olarak, balın içinde ki şurubu önlemek lazımdır. Burada Birliklere önemli görevler düşmektedir, otokontrolü Birlikler aracılığıyla sağlayacağız” dedi.

--- Bakanımızdan talep ettiğimiz, Arıcılık Sektörünü geniş kapsamlı masaya yatırmak adına 2-3 günlük süreli Arıcılık Çalıştayı yapılması hususu onaylanmıştır. Mart ayı sonunda Ordu’da gerçekleşecektir.

Sayın Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir PAKDEMİRLİ toplantı tamamlanırken, tarımda üretici örgütlenmesinin güzel örneklerinden olan Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği ile gerçekleştirdiğimiz projelere yenilerini ekleyerek, Arıcılık Sektörünü hak ettiği noktaya birlikte getireceğimizi, bundan sonraki süreçte, çalışan Birliklerin hizmet üretmesi için destekleme modeline gidileceğini vurgulamıştır.
Arıcılarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz.

 

https://www.rab53.com adresinden 23 Nisan 2024, 09:10 tarihinde yazdırılmıştır.